Historie

Springbræt Aarhus’ historie

Aarhus, år 2015.

Springbræt Aarhus’ historie om de første tanker og streger startede i år 2015. Det blev startet af FO-Aarhus i samarbejde med daværende projektleder Louis Mogensen. Louis Mogensen har erfaring med etablering og udvikling af et sådan projekt.

Der blev efterspurgt et tilbud med særligt fokus på idræt og bevægelse. Louis Mogensen har i mange år arbejdet med idræt og højskole. Louis Mogensen var i de første år projektleder på Springbræt Aarhus. Han er fortsat en del af Springbræt Aarhus som konsulent, coach og ad hoc underviser.

Fra idé til virkelighed

Springbræt Aarhus gik fra idé til virkelighed i foråret 2016. I den forbindelse blev Kenneth Andersen ansat som daglig leder på skolen. Projektet startede som en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med 4 elever. Lokalet det første år blev kaldt ‘Lokalet under trappen’. Det var småt, men godt. Hurtigt kom elev nummer 5 til og lige siden har flere unge mennesker valgt Springbræt Aarhus til.

Flere elever og undervisere

I august 2017 skulle Springbræt Aarhus’ 2. skoleår begynde. Skolen havde nu 10 elever og 2 undervisere. Vi måtte derfor flytte fra ‘lokalet under trappen’ til et større klasselokale. Det blev tydeligt, at Springbræt Aarhus’ pædagogik og hverdag gjorde eleverne motiverede efter mere læring. Flere faglige fag blev efterspurgt – dansk, matematik, engelsk, samfund mv.
Vi har fastholdt vores fokus på krop og bevægelse som en vigtig faktor for læring. Dette har givet en god kombination af faglig undervisning og daglig bevægelse.

Lærende ungdomsmiljø og trygge rammer

I slutning af år 2017 og i starten af 2018 skete der spændende ting på Springbræt Aarhus. Vi har nu mulighed for at tilbyde forskellige forløb til unge mennesker i Aarhus. Vi har nu LAB forløb, Ressourceforløb og et Afklarings- og opkvalificeringsforløb til borgere med autisme. Det har betydet, at vi er blevet flere elever i huset. Selvom vi er vokset, så prioriterer vi stadig de små rum og den tætte kontakt. Hos os har vi særlige ritualer, der tilgodeser og møder den enkelte elev – hver eneste dag (læs mere under Formål og ambitioner).

I august 2018 er der 13 elever på Springbræt Aarhus. Det er derfor nødvendigt, at vi flytter lokaler (igen). Denne gang flytter vi i lokaler på Fredens Torv. Vi har fået en hel etage til os selv og adgang til køkken, hvor vi flere gange i ugen laver mad. Vi glæder os til at tage de nye lokaler i brug med sækkestole, TV, playstation, brætspil og hygge. Det er nu muligt for eleverne at blive på skolen efter undervisningen slutter – yes!

Ønsker du at læse om vores ‘Formål og ambitioner’? Klik her