Pædagogisk idræt STU

Pædagogisk idræt STU

Eksempel på nogle skolers fokus på idræt, bevægelse og sundhed

I skoleskemaet er der indlagt ét ugentligt fag med idræt.
Eleverne når knap nok at klæde om og starte aktiviteten før at timen er færdig og man skal ud og klæde om igen.
Så kan man blot se frem til at vente en hel uge før der igen er idræt på programmet.

Sådan gør vi IKKE hos Springbræt Aarhus STU:
Vi kan nemlig rigtig godt li’ idræt og bevægelse og gerne forskellige slags af begge dele, men vi kan også rigtig godt li’ fordybelse og det er svært med kun én times idræt i ugen.

Idræt og bevægelse i hverdagen

Hos Springbræt Aarhus STU ved vi hvor godt og vigtig daglig bevægelse er for vores krop. Vi har derfor valgt at idræt og bevægelse skal være en del af vores hverdag. Vi er på ingen måder fanatiske omkring idræt, bevægelse og sundhed. Vi har ikke et mål om at gennemføre et maraton, svømme til USA eller at kunne cykle til Australien – tværtimod ønsker vi blot at have et sundt og godt forhold til vores krop.

Vi ved, at idræt og bevægelse påvirker vores sundhed og trivsel, MEN vi ved også at for at idræt og bevægelse skal fungere, så skal det være sjovt og skabe glæde. Desværre oplever alt for mange børn, unge og voksne mennesker at blive ‘valgt til sidst’ i forbindelse med idræt og bevægelse. Dette er vi MEGET imod. Derfor kalder vi vores idræt og bevægelse for Pædagogisk idræt.

Pædagogisk idræt STU

Da vi i forvejen kender vigtigheden af, at være aktive og hvordan det påvirker vores humør, søvn, trivsel og meget mere, har vi valgt at kalde vores form for idræt for Pædagogisk idræt. Det betyder, at vi altid har pædagogiske overvejelser med i planlægning og udførelsen af aktiviteter.

Vi har derfor valgt, at vi ikke kun spiller stikbold, rundbold, fodbold og alle de andre populære spil. Tværtimod synes vi, at det er vigtigt at eleverne præsenteres for forskellige og nye sportsgrene. Vi dyrker ikke kun idræt, hvor der skal findes en vinder – spil uden en vinder kan være lige så sjovt, hvis man bare gør det rigtigt.

Laver I aldrig konkurrence med point?

– Jo naturligvis, hvis man har lyst 🙂
Faktisk mener vores underviser Kenneth, at han aldrig har tabt i konkurrence – meeen det tror vi ikke på…

Vi spiller og arrangerer gerne turneringer indenfor fodbold, basketball, floorball mv. og vi er faktisk også rigtig dygtige til det. Vi forsøger derfor at lave en god kombination af konkurrenceidræt og Pædagogisk idræt.

Vi elsker at lege og spille

Nogle mennesker mener, at leg kun er for babyer og små børn. Vi er TOTALT UENIGE med de mennesker. Leg og spil er enormt lærerigt, hvis man altså bare gør det på en god og sjov måde. Hos Springbræt Aarhus STU er ‘leg’ ikke et negativt ord – vi har f.eks. for nyligt været ude og lege i Rush (to store haller med trampoliner). Leg og spil spreder glæde, smil og godt humør – det er jo derfor, at vi så godt kan li’ det.

Idræt STU = meget meget andet end bare idræt

Vi har i denne figur samlet forskellige elementer af idræt og bevægelse.

Idræt STU
Springbræt Aarhus tilbyder forskellige former for idræt, bevægelse og sundhed samt STU

BILLEDER AF VORES HVERDAG

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.